Het 5-Sterren Heuvelland

Het Heuvelland is het gebied dat ruwweg binnen de driehoek Eijsden, Vaals en Meerssen ligt. Dit is het ware landschappelijke en toeristische hart van Zuid-Limburg. Schilderachtige dorpen met vakwerkhuisjes, monumentale hoeves, kastelen, kloosters en kerken liggen verdeeld over het glooiende land. Een 5-sterren landschap vol verrassingen.

Met name de wandelaars en fietsers komen hier aan hun trekken. Wandelen en fietsen door het Heuvelland betekent genieten van een golfend landschap en het ontdekken van historische dorpjes die verscholen liggen tussen groene weides en kleurrijke hoogstamboomgaarden.

Een heel netwerk van fiets- en wandelroutes is uitgezet, zodat een ieder zelf zijn route én afstand kan bepalen. Geniet van de prachtige vergezichten, zie de Geuldal lammeren grazen en rust uit op een van de vele gezellige terrasjes.

Stichting Natuur en Milieu heeft dit gebied met maar liefst 5 sterren bekroond. De sterren werden gegeven voor de belevingswaarde, ecologische waarde, cultuurhistorische waarde, mogelijkheid tot (natuur) recreatie en het unieke karakter van het gebied. Dus minimaal 5 goede redenen om het Heuvelland te bezoeken!

Meer informatie over de omgeving

Bezoek de website van de VVV Zuid-Limburg voor meer informatie over de regio en al haar toeristische activiteiten.

Of download hier al meteen een wandel- of fietsroute!